Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 23-47.pdf/352

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана
ПОЛОЖЕННЯ
про округові з'їзди рад і округові ви­конавчі комітеті.
 
Розділ 1-й.
Округовий з'їзд рад.

1. Округовий з'їзд рад є на тери­торії округи вищим, в межах його компетенції, органом влади, підлег­лим Всеукраїнському З'їздові Рад, Всеукраїнському Центральному Вико­навчому Комітетові і його Президії.

2. Округовий з'їзд рад складається з представників, обируваних від місь­ких і селищних рад та районових з'їздів рад, а також фабрик і заводів, розташованих поза міськими й фабрич­но-заводськими селищами після норм і в порядку, передбачених законодавством про виборчі права громадян і про порядок переведення виборів.

3. Округовий з'їзд рад скликує округовий виконавчий комітет один раз на рік в реченець, установлюва­ний Президією Всеукраїнського Цен­трального Виконавчого Комітету.

Примітка. Надзвичайні окру­гові з'їзди рад можуть бути скли­кувані або на вимогу одної третини усього числа районових виконавчих комітетів в окрузі, або на вимогу міської ради округового міста, чи на підставі постанови пленуму ок­ругового виконавчого комітету, ух­валеної не менш як двома третина­ми голосів, чи на пропозицію Пре­зидії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету.

4. Округовий з'їзд рад для керовиицтва роботами з'їзду й об'єднання діяльности його комісій та секцій обирає президію з'їзду. Перед обран­ням президії з'їзду, його роботами керує президія округового виконав­чого комітету попереднього скли­кання.

5. До компетенції округового з'їзду рад належить: