Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 23-47.pdf/363

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

4) Переводити заходи до ліквідації неписьменности.

5) Наглядати за правильністю викладання у всіх шкільних закладах округи й переводити розпорядження центральної владі в царині освіти.

6) Наглядати за видавничою діяльністю, друкарнями й иншими підприємствами друку.

7) Переводити заходи до забезпечення викладання серед національних меншостей рідною мовою й сприяти розвиткові і поширенню літератури мовами національних меншостей.

8) Охороняти культурні цінності.

Л. У царині військовій.

1) Наглядати, щоб підлеглі органи й громадяни точно виконували всі законоположення й розпорядження, що стосуються до військового урядництва.

2) Допомагати військовим організаціям, військовим частинам і Військовому Командуванню в їхній діяльності що до переведення військових заходів, згідно з чинними законоположеннями.

3) Провадити військові мобілізації й періодичні (чергові) заклики до Червоної Армії й Флоти та боротися з дезертирством з Червоної Армії й Флоти.

4) Переводити в життя всі розпорядження про загальне військове навчання працюючих, а також у царині територіяльного будівництва війська.

5) Постачати Червоній Армії приміщення.

Розділ III-й.
Поширені наради округового виконавчого комітету.

13. Не рідше як один раз на три місяці в реченці, встановлені округовим виконавчим комітетом, президія його скликує поширені наради округового виконавчого комітету.

14. До складу поширених нарад округового виконавчого комітету,