Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 23-47.pdf/365

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

20. Президія округового виконавчого комітету, перед внесенням на обміркування засідання округового виконавчого комітету, заслухує доповіді й звіти відділів і інспектур округового виконавчого комітету.

21. Справи, належні до обміркування президії, розвязується звичайною більшістю голосів.

22. У випадках невідкладних голова екругового виконавчого комітету має право вживати заходів, що стосуються до компетенції президії округового виконавчого комітету, але повинний про свої чинности подати до відома президії на найближчому її засіданню.

Розділ V-й.
Про відділи й інспектури округового виконавчого комітету.

23. Округовий виконавчий комітет для виконання покладених на нього завдань має секретаріят, округову планову комісію, бюджетову комісію, кооперативний комітет, округову адміністраційно-територіяльну комісію  округове архівне управління, бюро або уповноважених у справах національних меншостей, комісію незаможніх селян, раду фізичної культури, комітет допомоги кооперативному будівництву робітничих житл, а також відділи й інспектури, перераховані в арт. арт. 24 і 26 цього положення.

24. Округовий виконавчий комітет має такі відділи:

1) адміністраційний,

2) фінансовий,

3) місцевого господарства,

4) земельний,

5) робітничо-селянської інспекції,

6) військовий комісаріят,

7) держполітуправління,

8) статистичне бюро на правах відділу.

Примітка 1. У містах із розвиненим міським господарством і міською промисловістю можна з'організувати, на підставі постанови Президії Всеукраїнського Цен-