Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 23-47.pdf/401

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

Народнього Комісара Охорони Здоровля,

Народнього Комісара Соціяльного Забезпечення.

Уповноважені Народніх Комісаріятів Союзу РСР при Уряді УСРР увіходять до складу Ради Народніх Комісарів УСРР з правом ухвального або дорадчого голосу, відповідно до рішення Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету. Так само, до складу Ради Народніх Комісарів, на підставі постанови Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету, можуть увіходити й инші особи».

11. Арт. 15 Конституції викласти в такій редакції:

«15. Безпосереднє керовництво окремими галузями управління УСРР покладається на Народні Комісаріяти УСРР, на чолі яких стоять Народні Комісари, що їх обірає і відкликає Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет.

Безпосереднє керовництво державною статистикою УСРР покладається на Центральне Статистичне Управління УСРР.

Керовництво боротьбою проти політичної та економічної контр-революції покладається на Державне Політичне Управління УСРР, на чолі якого стоїть Уповноважений ОДПУ Союзу РСР.

Обсяг компетенції й організація Народніх Комісаріятів і центральних установ УСРР визначається спеціяльними положеннями про них, затверджуваними Всеукраїнським Центральним Виконавчим Комітетом.

Керівництво військовими й морськими справами, закордонними справами, зовнішньої торгівлею, шляхами сполучення та народнього звязку на території УСРР здійснюється через Уповноважених Народніх Комісаріятів СРСР при Уряді УСРР».

12. Арт. 16 Конституції викласти в такій редакції:

«16. Вища Рада Народнього Господарства і Народні Комісаріяти Внутрішньої Торгівлі, Фінансів, Праці і Робітничо-Селянської Інспекції УСРР підлягають Всеукраїнському Централь-