Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 48-79.pdf/42

Матеріал з Вікіджерел
Цю сторінку схвалено

Ч. 51

Арт. 313

Постанова Першого Молдавського З'їзду Рад Робітничих, Селянських і Червоноармійських Депутатів.
 
Про Конституцію Автономної Молдавської Соціялістичної Рядянської Республіки.

Здійснюючи волю трудящих усієї Молдавії про встановлення вільних форм їхнього національного державного об'єднання в складі Української Соціялістичної Радянської Республіки на основі доброхітного і дружного з нею союзу і через його посредництво з усіма трудящими, об'єднаними в Союз РСР, будучи свідомим спільности великих історичних завдань, що стоять під теперішній відповідальний момент перед пролетаріятом, — Перший Молдавський З'їзд Рад Робітничих, Селянських і Червоноармійських Депутатів постановив ухвалити нижчеподану Конституцію Автономної Молдавської Соціялістичної Радянської Республіки.

 
КОНСТИТУЦІЯ
 
Автономної Молдавської Соціялістичної Радянської Республіки.
 
I. Загальні засади.

1. Автономна Молдавська Соціялістична Радянська Республіка (АМСРР), увіходячи в склад Української Соціялістичної Радянської Республіки, здійснює на своїй території державну владу трудящих Молдавії на підставах, цею Конституцією визначених.

2. Владу трудящих Молдавії здійснюється на території Автономної Молдавської Соціялістичної Радянської Республіки через Ради Робітничих, Селянських і Червоноармійських Депутатів, їхні З'їзди й органи, що їх вони утворюють.

3. Автономна Молдавська Соціялістична Радянська Республіка бере участь в утворенні верховних органів влади УСРР, через своїх делегатів на

578