Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 48-79.pdf/426

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

Арт. 442

Ч. 77


кої Соціялістичної Радянської Республіки і про порядок складення її дер­жавного бюджету.

ПОЛОЖЕННЯ
про бюджетові права Автономної Мол­давської Соціялістичної Радянської Республіки і про порядок складення її дер­жавного бюджету.
I. Засади.

1. Державний бюджет Автономної Молдавської Соціялістичної Радянської Республіки, становлячи складову ча­стину єдиного державного бюджету УСРР, складається з фінансових кош­торисів, прибутків і видатків Централь­ного Виконавчого Комітету, Ради Народніх Комісарів, необ'єднаних і об'єднаних Народніх Комісаріатів і центральних урядництв АМСРР: Внут­рішніх Справ, Юстиції, Освіти, Охо­рони Здоров'я, Земельних Справ, Соціяльного Забезпечення, Фінансів, Праці, Робітничо-Селянської Інспекції, Внутрішньої Торгівлі, Ради Народнього Господарства і Статистичного Управ­ління.

2. Державний бюджет АМСРР, як його ухвалить Центральний Виконав­чий Комітет АМСРР, розглядає й об'єднує Рада Народніх Комісарів УСРР з бюджетом УСРР і одночасно з ним подається на затвердження Всеукраїнському Центральному Вико­навчому Комітетові.

3. Окрім державного бюджету АМСРР має місцевий бюджет, що його структуру визначається Тимчасовим Положенням про місцеві фінанси (36. Зак. СРСР за 1924 р., ч. 22, арт. 199).

4. Податкові і неподаткові прибутки, надзвичайні прибутки, також як і від­рахування від податкових і неподат­кових прибутків та надвишки до них визначається постановами Всеукра­їнського Центрального Виконавчого Комітету в розмірі, що забезпечував би самостійне збалансування бюджету АМСРР в межах, долущуваних так загально-союзним бюджетом, як і бюд­жетом УСРР.

 

962