Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 48-79.pdf/44

Матеріал з Вікіджерел
Цю сторінку схвалено

Ч. 51

Арт. 313

Примітка 1. Відступати від законодавства Української Соціялістичної Радянської Республіки в усіх инших випадках, окрім зазначених у цьому артикулові, можна тільки з дозволу Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету.
Примітка 2. Будову органів юстиції Автономної Молдавської Соціялістичної Радянської Республіки, в тому числі Головного Суду АМСРР, а також організацію Прокуратури, визначається особливими законами, що їх видає Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет відповідно до розділу у V цієї Конституції.

Б. Видавати додаткові до законодавства УСРР декрети й постанови в усіх галузях управління необ'єднаних народніх комісаріятів Автономної Молдавської Соціялістичної Радянської Республіки (Внутрішніх Справ, Охорони Здоровля, Народньої Освіти, Соціяльного Забезпечення, Юстиції і Земельних Справ).

6. Верховна влада Автономної Молдавської Соціялістичної Радянської Республіки здійснює право часткової амністії (помилування) в справах, які вирішили судові й адміністраційні установи АМСРР відповідно до законів, що їх видає в цій справі Всеукраїнський Центральний Виконавчний Комітет.

7. Незалежно від перелічених вище найвищих повноважень, вищі центральні органи Автономної Молдавської Соціялістичної Радянської Республіки в царині місцевого управління і місцевих фінансів мають усі права, що їх надало законодавство Союзу РСР і УСРР губерніяльним з'їздам рад і губерніяльним виконавчим комітетам.

8. Автономна Молдавська Соціялістична Радянська Республіка має при Уряді УСРР свого постійного представника, що має право дорадчого

580