Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 48-79.pdf/47

Матеріал з Вікіджерел
Цю сторінку схвалено

Ч. 51

Арт. 313

19. Сесії Молдавського Центрального Виконавчого Комітету бувають чергові й надзвичайні.

Чергові Сесії Молдавського Центрального Виконавчого Комітету скликає Президія Молдавського Центрального Виконавчого Комітету не рідше, як тричі на рік.

Надзвичайні Сесії Молдавського Центрального Виконавчого Комітету скликається на пропозиції президії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету, з власної ініціятиви Президії Молдавського Центрального Виконавчого Комітету і на вимоги Ради Народніх Комісарів АМСРР.

20. На розгляд і затвердження Сесій Молдавського Центрального Виконавчого Комітету його Президія обов'язково подає:

а) справи про зміну й доповнення Конституції АМСРР;

б) про зміну кордонів АМСРР;

в) проєкти кодексів, а також усіх постанов, що визначають загальні норми політичного й економічного життя АМСРР, або впроваджують корінні зміни в існуючу практику державних органів Республіки;

г) роковий бюджет АМСРР і звіти про його виконання;

д) усі справи місцевих фінансів, що належать в силу загального законодавства про місцеві фінанси, до розгляду й затвердження губерніяльних з'їздів рад, а в Автономній Молдавській Соціялістичній Радянській Республіці розглядувані й затверджувані Молдавським З'їздом Рад.

Примітка. У виняткових випадках справи, зазначені в п. „в“ цього артикулу, може розвязувати Президія Молдавського Центрального Виконавчого Комітету, наступно подаючи на затвердження Сесії Молдавського Центрального Виконавчого Комітету.

21. Молдавський Центральний Виконавчий Комітет відповідає за свою діяльність так перед Молдавським З'їздом Рад, як і перед Всеукраїнським Центральним Виконавчим Комі-

583