Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 48-79.pdf/50

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

Ч. 51

Арт. 313

них Справ, НародньоІ Освіти, Соціяльного Забезпечення і Юстиції;

б) об'єднані з однойменними народніми комісаріятами УСРР, що-до числа цих наркоматів належать народні комісаріяти:

Внутрішньої Торговлі, Праці, Робітничо-Селянської Інспекції, Фінансів, Рада Народнього Господарства й на правах народніх комісаріятів — Статистичне Управління й Державне Політичне Управління.

30. Народніх комісарів, що стоять на чолі необ'єднаних народніх комісаріятів АМСРР: Внутрішніх Справ, Охорони Здоров'я, Земельних Справ, Народньої Освіти, Соціяльного Забезпечення й Юстиції обирає Молдавський Центральний Виконавчий Комітет, з тим що Народнього Комісара Юстиції й Прокурора АМСРР — за згодою з Народнім Комісаріятом Юстиції УСРР.

31. Необ'єднані народні комісаріяти Автономної Молдавської Соціялістичної Радянської Республіки підпорядковані безпосередньо Центральному Виконавчому Комітетові й Раді Народніх Комісарів АМСРР і здійснюють свою діяльність під їхнім керовництвом.

Необ'єднані народні комісаріяти Автономної Молдавської Соціялістичної Радянської Республіки відповідним однойменним необ'єднаним народнім комісаріятам УСРР не підпорядковані, але повинні виконувати окремі завдання останніх, що не ламають внутрішньої автономії АМСРР, а також подавати їм всі жадані відомості й звіти.

Примітка. Межі й порядок підлеглости Прокурора Республіки АМСРР Прокуророві Республіки УСРР установляється особливим законом, що його видає Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет.

32. Обіжники, що їх видають необ'єдані народні комісаріяти УСРР на тлумачення законів УСРР, які чинні також на території АМСРР (арт. 4-й цієї Конституції), обов'язкові для необ'єднаних народніх комісаріятів АМСРР, але їх може зупинити Мол-

586