Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1926 рік. Відділ 1. Ч. 27-66.djvu/573

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

7) співдоповідати на засіданнях сільської ради до доповідей місцевих установ і підприємств сільського значіння;

8) виконувати инші припоручення сільської ради.

20. Підчас обміркування в якій-будь комісії сільської ради справи, що відноситься до компетенції иншої комісії, представників цієї запрошується на таке засідання або влаштовується спільне засідання відповідних комісій.

21. Комісії сільської ради, їхні голови і члени не мають права безпосередньо втручатися в розпорядження виконавчих органів сільської ради (голови, секретаря, уповноважених сільської ради й инш.), але мають право порушувати перед сільською радою прохання про скасування незаконних або недоцільних розпоряджень зазначених урядових осіб сільської ради.

22. Вироблені від комісій сільської ради заходи, а також проєкти і постанови комісій, не можна запроваджувати в життя аж доки не затвердить їх сільська рада.

Увага. Назначені від комісій заходи, що їх ухвалити відноситься до компетенції голови сільської ради, може затверджувати і здійснювати голова сільської ради.

23. Підчас розгляду на президії сільської ради справ, порушених від комісій сільської ради, на засіданні президії бере участь голова відповідної комісії з правом дорадчого голосу.

24. Загальне керівництво роботами комісій сільської ради здійснює сільська рада і її президія.

25. Районовий виконавчий комітет і його відділки здійснюють керівництво роботою комісій сільської ради через сільську раду і її президію.

26. Комісії сільської ради мають право брати участь в особі своїх голів на періодичних нарадах, що їх скликує районовий виконавчий комітет