Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1926 рік. Відділ 1. Ч. 27-66.djvu/713

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

7. Члени районового виконавчого комітету зобов'язані повідомляти президію районового виконавчого комітету про всі зауважені ними праволомства, негосподарність, тяганину, бюрократизм і т. инш. з боку урядових осіб усіх установ та підприємств на території району, не втручаючись безпосередньо в їх оперативну діяльність.

8. Члени районового виконавчого комітету мають право бути присутніми на роботах в усіх державних установах та підприємствах на території району, а також на всіх засіданнях рад, що існують на території району, а також на всіх засіданнях і нарадах, що їх скликають державні установи та підприємства, що чинять на території району, за винятком окремо зазначених законом випадків.

9. Члени районового виконавчого комітету беруть участь в роботі комісій, що знаходяться при ньому.

10. Члени районового виконавчого комітету можуть виступати від імени районового виконавчого комітету лише тоді, коли вони будуть мати на це спеціяльне уповноваження від районового виконавчого комітету або його президії.

11. Членів районового виконавчого комітету не можна заарештувати без попереднього про це повідомлення районового виконавчого комітету. У виключних випадках судовослідчі органи мають право негайно заарештувати того чи иншого члена районового виконавчого комітету, повідомляючи про це одночасно районовий виконавчий комітет.

12. Члени районового виконавчого комітету за час, витрачений ними на участь на засіданнях районового з'їзду рад, районового виконавчого комітету й по окремих його дорученнях (ревізії, обслідування то-що), якщо цей час припадає на робочий час, одержують утримання за кошторисом районового виконавчого комітету.