Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1926 рік. Відділ 1. Ч. 27-66.djvu/716

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

кому й вимагати занести його окрему думку до протоколу засідання окрвиконкому.

6. Члени округового виконавчого комітету зобов'язані виконувати усі спеціяльні завдання та доручення, що дає округовий виконавчий комітет або його президія, як за своєю ініціятивою, так і за дорученням вищих органів з наступним поданням відчиту про свою діяльність за порядком і формою, встановленими округовим виконавчим комітетом або його президією.

7. Члени округового виконавчого комітету зобов'язані повідомляти президію округового виконавчого комітету про всі зауважені ними випадки праволомства, негосподарности, тяганини, бюрократизму й т. инш. з боку урядових осіб державних і громадських установ та підприємств що чинять на території округи, не втручаючись безпосередньо в оперативну діяльність останніх тоді, коли вони не підлеглі безпосередньо данному членові округового виконавчого комітету.

8. Члени округового виконавчого комітету мають право брати участь на зборах, засіданнях та нарадах всіх урядових установ, що чинять на території округи, за винятком окремо зазначених законом випадків, з правом дорадчого голосу, якщо вони не мають права ухвального голосу з инших законних підстав.

9. Члени округового виконавчого комітету беруть участь у роботі комісій та всіляких нарад, що їх скликається як за ініціятивою округового виконавчого комітету та його президії, як і за ініціятивою вищих органів.

10. Члени округового виконавчого комітету можуть виступати від імени округового виконавчого комітету лише тоді, коли їх уповноважить на це округовий виконавчий комітет або його президія.