Сторінка:Збірник узаконень та роспоряджень робітниче-селянського уряду України за 1923 рік. Відділ 1. Ч. 20-46.djvu/254

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

Комісія, на подання Районової Виборчої Комісії.

Примітка. В разі, коли вибори до Ради провадяться не на загальних виборчих зборах всіх громадян на території Сільради, а на окремих зборах селищ виборчих районів або на загальних зборах робітників ріжних підприємств, загальне керовництво такими зборами покладається на Уповноваженого Сільської Виборчої Комісії, який в даному випадкові головує на таких виборчих зборах.

8. Сільські Виборчі Комісії оповіщають місцеве населення про день виборів, встановлюють число мешканців, також виборців даного виборчого району, складають і вживають заходів до широкого оголошення списків осіб, позбавлених права брати участь в виборах до Ради, влаштовують передвиборчі збори для зазнайомлення населення з порядком провадження виборів, з виборчими правами населення, а також з завданням і діяльністю Рад, вживають заходів до найширшого втягнення до участи в виборах робітників, червоноармійців, незаможніх селян і жіноцтва, приймають і розглядають заяви про пропущення чи неправильно вилучених зі списків виборців чи позбавлених виборчого права осіб, відкривають і провадять через своїх представників чи уповноважених для виборів виборчі збори, роблять доповіді Районовим Виборчим Комісіям про хід і результат виборів.

9. Вибори до Сільрад провадяться під головуванням Уповноваженого Райвиборкомісії явним голосуванням в порядку, ухваленому загальними зборами виборців. Обраними на членів Ради вважаються ті, що одержали звичайну більшість голосів.

10. Сільські Виборчі Комісії свого техничного апарату не організовують, а користуються апаратом Сільської Ради.

11. Сільська Виборча Комісія подає до Районової Виборчої Комісії все виборне діловодство.