ЗУРРСУУ/1922/1/44/Про реорганізацію Цекадопомголоду

Матеріал з Вікіджерел
< ЗУРРСУУ‎ | 1922‎ | 1‎ | 44
ЗУРРСУУ/1922/1/44
Постанова Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету
Про реорганізацію Цекадопомголоду
1922

654.

Про Ц. К. Д. Г.

Тревала боротьба з голодом, збір нового врожаю зменшили над­звичайно важкі прояви голоду. Одначе, рівночасно з зусиллями в напрямку остаточної перемоги над голодом та нарівні з безпосередньою допомогою людности, треба вважати особливо важливим завданням ліквідацію наслідків голоду, а саме: допомогу в поновленню, зруйно­ваних селянських господарств; допомогу позбавленим господарства інвалідам війни, праці й голоду, безробітним та безпритульним дітям.

Тому Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет, в згоді з постановою ВЦВК про ліквідацію ЦКДГ та її місцевих органів від 7-го вересня 1922 року, ухвалив:

1. Закладену на підставі постанови ВУЦВК від 17 серпня 1921 року (Зібр. Узак. 1921 р. ч. 16 ст. 455), Центральну Комісію Допо­моги голодуючим при ВУЦВК та її місцеві органи розпустити з 1-го листопаду сього року.

2. Для дальшої допомоги голодаючій людности та ліквідації наслідків голоду, утворити при ВУЦВК Комісію в складі: Голови т. Петровського та членів від ВУЦВК т. т. Іванова й Баткіса. Доручити зазначеній Комісії спільно з ЦКДопомголу виробити положення про форми організації наново закладеної Комісії та ії діяльности.

3. Всі кошти й зобов'язання ЦКДопомголу, а також зобов'язання в відношенню до ЦКДопомголу, як рівно ж і всі права та регалії ЦКДопомголу передати наново складеній Комісії.

м. Харків, дня 18 жовтня 1922 року.

Голова Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету

Секретар ВУЦВК

Оголошено в „Вістях ВУЦВК'у“ од 5 листопаду 1922 р., ч. 250.

Див. також[ред.]

Постанова III Сесії ВУЦВК VI скликання, ухвалена 16 жовтня 1922 та затверджена в остаточній редакції Президією ВУЦВК 25 жовтня 1922 «По доповіді Цекапомгол про форми допомоги ушкодженим голодом губерням»


Ця робота перебуває у суспільному надбанні відповідно до статті 8 Закону України від 1 грудня 2022 року № 2811-IX «Про авторське право і суміжні права», де зазначається, що не є об'єктами авторського права:

  • вираження народної творчості (фольклор);
  • акти органів державної влади, органів місцевого самоврядування, офіційні документи політичного, законодавчого, адміністративного і судового характеру (закони, укази, постанови, рішення, державні стандарти тощо), а також їх проекти та офіційні переклади;
  • розклади руху транспортних засобів, розклади телерадіопередач, телефонні довідники та інші аналогічні бази даних, що не відповідають критеріям оригінальності і на які поширюється право особливого роду (sui generis).