ЗУРРСУУ/1925/1/6-7/Про скасування губерень і перехід на трьохступневу систему управління

Матеріал з Вікіджерел
< ЗУРРСУУ‎ | 1925‎ | 1‎ | 6-7
ЗУРРСУУ/1925/1/6-7
Постанова Ради Народніх Комісарів УСРР
Про скасування губерень і перехід на трьохступневу систему управління
1925

49. Про скасування губерень і перехід на трьохступневу систему управління.

Щоб наблизити владу до населення, Рада Народніх Комісарів, розвиваючи постанову 3-оі Сесії ВУЦВК VI скликання „Про адміністраційно-територіяльний поділ УСРР і про спрощення Радянського апарату“ (Зб. Уз. 1922 р., ч. 45, арт. 668) постановила:

1. Визнати за потрібне перейти на трьохступневу систему управління від 1-го жовтня 1925 року.

2. Установити, що з переходом на трьохступневу систему управління, всю територію УСРР в адміністраційно-територіяльному відношенні поділяється на округи й райони під управлінням єдиного республіканського центру.

3. Щоб здійснити зазначену реформу, утворити в м. Харкові Центральну Комісію для переведення трьохступневої системи управління і такі самі губерніяльні й округові комісії на місцях.

4. Центральну Комісію затвердити в такому складі: т. т. Чубар В. Я., Булат І. Л., Буценко О. І., Владимирський М.Ф., Лебедь Д. З., Скрипник М. О. (у разі його відсутности — т. Рейхель М. І.), Затонський В. П., Полоз М. М., Мусульбас І. А., Тропко Г. І., Черлюнчакевич М. О., Ашуп-Ільзен О. І., Солодуб П. К., Бега Ф. Ф., Власов П. Д., Єгоров О. І., Поляков В. В.

За Голову Центральної Комісії затвердити тов. Чубаря В. Я. і за Заступників Голови Центральної Комісії — т. Булата І. Л. і т. Буценко О. І.

За Відповідального Секретаря Центральної Комісії затвердити т. Бегу Ф. Ф.

Примітка. Персональний склад Комісії змінює Рада Народніх Комісарів шляхом протокольних постанов.

5. Губерніяльні й округові комісії для переведення трьохступневої системи управління утворюється на місцях, у складі за призначенням виконавчих комітетів.

6. Для переведення підготовчих робот і технічного підготовлення питань (справ), звязаних з реформою, Центральна Комісія користується технічним апаратом Управління Справами РНК УСРР, Секретаріяту ВУЦВК, Державної Планової Комісії і центральних установ УСРР, а місцеві комісії — апаратами відповідних виконавчих комітетів, їхніх відділів і інспектур.

7. Зобов'язати всі народні комісаріяти й центральні урядництва УСРР узяти найактивнішу участь у роботах Центральної Комісії для переведення трьохступневої системи управління.

Харків, дня 14 лютого 1925 р.

Голова Ради Народніх Комісарів

Керуючий Справами Раднаркому

Секретар РНК

І. Єрещенко