Сторінка:Генеральне слідство про маєтності Лубенського полку 1729 – 1730 рр. (1931).pdf/174

Матеріал з Вікіджерел
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ця сторінка вичитана
— 164 —
[259 — Вакуленків].
73 и 76.

Пресвѣтлѣйшаrо и державнѣйшаго государя его царского священнѣйшого величества войскъ Запорожских обоихъ сторонъ Днепра гетманъ Іоанъ Ско ропадскій.

Всей старшинѣ и чернѣ войска его царского пресвѣтлого величества За порожского, особливе пану полковниковѣ лубенскому зстаршиною полковою и всѣмъ такъ войсковимъ, яко и Посполитимъ того полку обывателемъ и кож. дому кому колвекъ отомъ вѣдати надлежит симъ нашимъ ознаймуемъ унѣ. версаломъ, ижъ презентовалъ намъ панъ Семенъ Вакуленко сотник пѣря тинский унѣверсали антецессоровъ наших бывшихъ гетмановъ и одтвopиcтie листи полковниковъ лубенских, данные ему на село Грабарувку и на селце Смотрикъ и на хуторъ его власний купленный элѣсами и полями степовими при рѣчцѣ близко того жъ селца Смотрикa стоячий, нащо просилъ нашего рейментарского потверженъя. Теди мы гетманъ респекътуючи на его пана Семена Вакуленка сотника пѣрятинского въ войску Запорожскомъ от моло дихъ лѣтъ при статечной ку маестатовѣ его царского величества вѣрности нелениво роненные и ронячіеся працы, прислуги, и заслуги росқазалисмо з кан целлярій войсковой сей видати унѣверсалъ, которого повагою, яко помянутіе двѣ селця Грабаровку и Смотрикъ, з хуторомъ тамъже будучимъ з грунтами и людми при ономъ осѣлими, ствержаемъ, позволяючи от посполитих людей всякіе повинности и послушенства, аз хутора приходячіе пожитки отбѣрати, такъ, абы панъ полковникъ лубенский з старшиною полковою и никто инний з войскового и посполитого чину, ему пану сотнику, во владѣніи помянутих селъ и хутора и въ одбиранъю приходячих пожитковъ найменшой не важилъся. чинить шкоды, перешкоди и трудности пилно приказуемъ. Данъ в Глуховѣ 29[1]), року 1714.

у подлинномъ тако: Звышъменованный гетманъ рукою власною.

К сей копии Іванъ и Петро Вакуловичи, значковие товариши полку лубен ского руки приложили.

[260 — Додоки].
74.

Его імператоръского пресвѣтлого величества войска Запорожского полъковныкъ лубенъский Анъдрей Марковычъ.

Вамъ войтовѣ села Шкуратовъ сотнѣ Пѣратынъской съ посполытыми та мошнымы людьми нехай будеть вѣдомо, іхъ панъ Григорий Додока, бывший асаулъ полковий лубенъский, непоединокротъне прошълыхъ лѣтъ прекладалъ намъ жалостне, что вы пры старосты лѣтъ его не отдавалісте ему обиклого Подданического послушенства, а под образомъ его деръжавы от всякых по вынностей свободными зоставаючи и просылъ насъ, иаъ бы яко не мѣеть тамъ жадныхъ заводовъ былѣ от державы того села уволненъ, чого рады любо Оное на время да дворца нашего Короварвского былы опредѣлыли, однакъ вѣдаючы волю покойнаго ясневелможного его милосты пана гетьмана на томъ состоявшуюся, же бы пану Мойсѣевѣ Худолѣю, знатному товаришевѣ войсковому, такое селце было въ полку нашомъ опредѣленно, того рады те пер село вапе Шкураты надаемъ ему пану Худолѣеви во владѣніе, которому абысте такъ войтъ того села, яко и Посполитіе люде належитое отдавалы

  1. Місяця не зазначено.