Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1924 рік. Відділ 1. Ч. 1-22.pdf/141

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана


назву: «Червоний Друк» (об'єднані друкарні ВУЦВК і «Комуніст»).

2. До друкарні «Червоний Друк» переходить все майно друкарні ВУЦВК і друкарні «Комуніст», яке складається з машин, обладновання, приналежностей, обігових капіталів, паперових запасів і инш. матеріялів, що належать друкарням зі всім їхнім активом і пасивом по балансу на 15 лютого 1924 року. У володіння друкарні «Червоний Друк» переходять також будівлі, що в них розташовані друкарні: по Пушкинській вул. ч 31 і вул. К. Лібкнехта ч 13, а також закріплені за ВУЦВК будинки, що прилягають до друкарні, по вул. К. Лібкнехта ч 11 і Сумському провулку ч 5.

3. Друкарня «Червоний Друк» є незалежна в своїй діяльности від установ, під зарядом яких перебували друкарні, що увійшли до складу об'єднання; засади її заряду викладені в цьому положенні.

4. Друкарні "Червоний Друк" надається всі права юридичної особи; зокрема, вона має право, додержуючись чинних і тих, що їх можна видати узаконень:

а) набувати та збуватись прав на всіляке майно;

б) укладати всілякі договори та зобов'язання, зобов'язуватися вексельово, дисконтувати векселі, провадити всілякі кредитові й вкладкові операції в державних і инших кредитових установах, що знаходяться на території УСРР та за її межами;

в) провадити всі комерційні операції, що випливають з роду її діяльности;

г) одержувати представництва звязаних з її діяльністю організацій, установ і особ;

д) закладати свої філії, контори та агенства на території УСРР і по-за її межами;

е) вступати яко спільник в об'єднання, що мають з нею звязок через рід діяльности;