Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1924 рік. Відділ 1. Ч. 23-55.pdf/147

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

3) загально керувати діяльністю районового виконавчого комітету й нижчих органів Радянської влади, а також розглядати й затверджувати звіти районового виконавчого комітету й його відділів так в справі виконання місцевого кошторису прибутків і видатків, як і в справі всіх инших форм діяльности згаданих органів;

4) обирати районовий виконавчий комітет;

5) розглядати звіт про діяльність районової ревізійної комісії й обирати нову ревізійну комісію;

6) обирати делегатів на округові з'їзди рад.

Розділ II.
Районовий виконавчий комітет.

§ 7. Районовий з'їзд рад обирає районовий виконавчий комітет речинцем на один рік, який в період між з'їздами є, в межах своєї компетенції, вищий орган влади на території району і має права юридичної особи.

§ 8. Районові виконавчі комітети маштабом і характером своєї діяльности та штатами своїми поділяються на два розряди: на сільські й сільсько-міські. До останніх належать райвиконкоми, що мають на своїй території міста або містечки.

Примітка. Реєстр райвиконкомів сільсько-міського типу складають губерніяльні виконавчі комітети й затверджує Президія ВУЦВК.

§ 9. Райвиконкоми сільського типу складаються з 5-х членів та 2-х кандидатів до них, а райвиконкоми сільсько-міського типу—з 7-ох членів та 2-ох кандидатів до них.

§ 10. Районовий виконавчий комітет обирає голову, заступника голови й секретаря. Голову й заступника голови обирається з числа членів районового виконавчого комітету. Секретар райвиконкому може бути й не з числа членів райвиконкому.