Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1924 рік. Відділ 1. Ч. 23-55.pdf/154

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана


10) Наглядати за санітарним станом району й уживати заходів до поборення пошестей, а також організовувати нові лікарно-санітарні установи, в межах затвердженого бюджету.

11) Утримувати й завідувати культурно-господарськими установами, що знаходяться на районовому бюджеті й керувати ними згідно з інструкціями й розпорядженнями відповідних вищих органів, а також контролювати й наглядати за діяльністю установ, що знаходяться на округовому або губерніяльному бюджеті.

12) Вживати заходів до охорони праці.

13) Вживати запобіжних заходів проти стихійного лиха й подавати допомогу потерпілим.

14) Наглядати за переведенням почтових операцій, а також наглядати за діяльністю телефонних станцій і телефонної мережі.

15) Охороняти громадські спорудження від псування й руйнації, охороняти залізниці, телеграфні й телефонні лінії.

Розділ III.
Районові наради.

§ 15. Не рідче як один раз на 2 місяці районовий виконавчий комітет скликує районові наради.

§ 16. Районові наради складаються з представника від округового виконавчого комітету, членів районового виконавчого комітету, голів сільських і міських рад, що знаходяться на території району, а також голів районових і сільських комітетів незаможніх селян.

Примітка 1. На Районовій Нараді можуть бути присутні: командир розташованої або тої, що тимчасово перебуває, військової частини, районовий агроном і землевряджувач, районовий лікар і инші урядові особи, що завідують на території району будь-якою галуззю керування.
Примітка 2. Особи, перейменовані в примітці 1-й, мають право ухвального голосу тільки в справах своїх відомств.

§ 17. Районові Наради обмірковують усі справи місцевого або загальнодержавного значіння, що вносить на їхній розгляд районовий ви-