Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1924 рік. Відділ 1. Ч. 23-55.pdf/156

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

льовання праці й соціяльного забезпечення.

Примітка. Технічний штат райвиконкому розподіляється на діловодства: 1) адміністраційне, 2) військове, 3) земельне, 4) культурно-соціяльне, 5) фінансово-податкове, 6) комунального господарства й 7) міської міліції.

§ 22. Голова районового виконавчого комітету, крім обов'язків, указаних у §§ 21—22, стежить, щоб вчасно й точно виконувалися розпорядження вищих радянських органів і районового виконкому і погоджує роботу членів райвиконкому.

§ 23. Голова й члени районового виконавчого комітету в спеціяльних галузях діяльности, доручених їм на підставі §§ 21—23 цього положення, керуются, окрім розпоряджень райвиконкому, розпорядженнями, обіжникати й інструкціями відповідних відділів і інспектур вищого виконавчого комітету.

§ 24. У разі, як-що голова або члени районового виконавчого комітету одержать від відділів або інспектур вищого виконавчого комітету розпорядження, суперечні законам і розпорядженням вищої влади або постановам районового виконавчого комітету, то про це вони негайно подають до відома райвиконкому й відповідного відділу або інспектури вищого виконавчого комітету, не припиняючи його виконання. В разі незадоволення, районовий виконавчий комітет має право перенести цю справу на обміркування окрвиконкому.

Розділ V.
Про права й обов'язки членів районових виконавчих комітетів.

§ 25. Кожний член районового виконавчого комітету здійснює в межах цього положення діяльність, доручену йому районовим виконавчим комітетом.

§ 26. Кожний член районового виконавчого комітету має право входити в районовий виконавчий комітет з поданням так у справах, що виті-