Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1924 рік. Відділ 1. Ч. 23-55.pdf/157

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

кають з його діяльности в дорученій йому галузі керування, як і в усіх взагалі справах, що їх належить обміркувати районовому виконавчому комітетові.

§ 27. Члени районового виконавчого комітету повинні бути присутні на всіх засіданнях районового виконавчого комітету. За невідвідання без уважних причин засідання районового виконавчого комітету член райвиконкому може підпасти під дисціплінарну кару на підставі постанови районового виконавчого комітету, в межах чинних що-до цього законів.

§ 28. Члени районового виконавчого комітету мають право участи на зборах, засіданнях і нарадах усіх державних і громадських установ даного району (за винятком судових установ) з правом дорадного голосу.

§ 29. Члени районового виконавчого комітету можуть виступати в імени райвиканкому тільки в тому разі, як-що їх на це спеціяльно уповноважить районовий виконавчий комітет.

§ 30. Членів районового виконавчого комітету не можна арештовувати, наперед не повідомивши про це районовий виконавчий комітет; у нагальних випадках членів райвиконкому судові органи можуть негайно арештовувати, одночасно повідомляючи про це райвиконкоми.

§ 31. Голів райвиконкомів не можна арештовувати, наперед не повідомивши окрвиконком; у нагальних випадках голів райвиконкомів можна негайно арештовувати, одночасно повідомляючи про це окрвиконкоми.

Харків, дня 3 вересня 1924 р.

За Голову Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету—Член Президії ВУЦВК А. Медведів.

Секретар ВУЦВК А. Буценко.

Оголошено в „Вістях ВУЦВК та ХГВК“ від 23 вересня 1924 р., ч. 216.