Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1924 рік. Відділ 1. Ч. 23-55.pdf/328

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана


Положення про Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комитет Рад Робітничих, Селянських та Червоноармійських Депутатів (ВУЦВК).
Розділ I.
Засади.

1. Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет в період поміж Всеукраїнскими З'їздами Рад є найвищим органом влади Української Соціялістичної Радянської Республіки.

2. Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет є відповідальний перед Всеукраїнським З'їздом Рад, що він його обирає в складі членів та кандидатів до них в числі, за постановою З'їзду, і на термін до наступного чергового Всеукраїнського З'їзду Рад.

3. Повноваження кожного складу Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету починаються з менту його обрання Всеукраїнським З'їздом Рад і кінчаються в мент обрання нового складу Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету.

Примітка. Членів Всеукраїнського Цетрального Виконавчого Комітету, що вибувають раніш закінчення повноважень даного складу Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету, заступають кандидати до них у порядкові, встановленому при обранні складу Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету (черга запису в кандидатському спискові).

4. Справи, що ними відає, та межі повноважень Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету встановлено в Конституції Української Соціялістичної Радянської Республіки.

5. Взаємовідносини Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету з органами влади Союзу РСР встановлено Конституцією Української Соціялістичної Радянської Республіки та Конституцією Союзу Радянських Соціялістичних Республік.

6. Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет обирає зі свого