Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1924 рік. Відділ 1. Ч. 23-55.pdf/329

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

складу на першій черговій сесії Президію Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету, а також затверджує Раду Народніх Комісарів Української Соціялістичної Радянської Республіки.

Розділ II.
Про Сесії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету.

7. Засідання Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету відбуваються по сесіях—чергових і надзвичайних.

8. Чергові сесії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету скликає Президія Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету не менш 3 разів на рік. Надзвичайні сесії скликає Президія Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету за своєю ініціятивою або на подання Ради Народніх Комісарів УСРР, або на вимогу однієї третини членів Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету.

9. Порядок засідань чергових сесій Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету оголошує Президія Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету, не пізніше, як за два тижні перед сесією у «Вістях Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету».

10. В разі скликання надзвичайних сесій Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету, оголосити про те можна і без додержання зазначеного в арт. 9 цього Положення терміну.

Примітка. Надзвичайні сесії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету можна скликати в усіх справах, зарахованих до компетенції Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету.

11. Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет на сесійних засіданнях:

а) здійснює загальне керовництво всією внутрішньою політикою Україн-