Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1924 рік. Відділ 1. Ч. 23-55.pdf/332

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

в складі: Голови Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету, Секретаря Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету, та Членів Президії, в числі за постановою Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету, всього не більш 17-ти людей (в тому числі Голова та Секретар).

17. Кандидатів до членів Президії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету обирається в числі, встановленому сесією Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету, і вони мають, в порядкові нею встановленої черги, право рішаючого голосу в Президії.

18. Президію Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету скликає на засідання Голова Всеукраїнського Виконавчого Комітету Засідання Президії вважаються за відбулі при наявности не менш половини загального числа членів Президії.

19. Президія Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету відає:

а) наглядом за переведенням у життя Конституції Української Соціялістичної Радянської Республіки та за виконанням всіх постанов З'їздів Рад Союзу РСР, Всеукраїнських З'їздів Рад, Центрального Виконавчого Комітету Союзу РСР та Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету;

б) розглядом та затвердженням бюджету Української Соціялістичної Радянської Республіки з наступним поданням на остаточне затвердження сесії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету.

Примітка. В разі неможливости вчасного переведення бюджету через сесію Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету, Президія подає його безпосередньо до Союзних органів, з наступною доповіддю найближчій сесії;