Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1924 рік. Відділ 1. Ч. 23-55.pdf/333

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

в) підготовкою всіх матеріялів до Сесій Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету;

г) виданням декретів, постанов та розпорядженьі розглядом та затвердженням проектів декретів та постанов, подаваних Радою Народніх Комісарів УСРР.

Примітка 1. Всі декрети та постанови, що в них встановлюється загальні норми політичного та економічного життя Української Соціялістичної Радянської Республіки, або такі, що вносять істотні зміни в сучасну практику державних органів Республіки, а рівно ж кодекси законів—обов'язково належить подавати на розгляд та затвердження сесії ВУЦВК. У виїмкових випадках зазначені в цій примітці справи маэ право розвязувати Президія ВУЦВК з наступним поданням на затвердження сесії ВУЦВК.
Примітка 2. Наркомати та инші центральні установи УСРР подають до Президії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету проекти декретів та постанов через Раду Народніх Комісарів УСРР. Проекти декретів та постанов, що їх подають губерніяльні виконавчі комітети та їхні президії, розглядає Президія Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету після попереднього їхнього розгляду в Раді Народніх Комісарів УСРР.

д) скасуванням постанов Ради Народніх Комісарів Української Соціялістичної Радянської Республіки;

е) обранням, за поданням Ради Народніх Комісарів УСРР, та звільненням від обов'язків окремих народніх комісарів Української Соціялістичної Радянської Республіки, висуненням перед Радою Народніх Комісарів Союзу РСР кандидатів на посади уповноважених народніх комісаріятів Союзу РСР при УСРР, поданням своєї думки про всі кандидатури уповноважених, намічуваних народніми комісаріятами Союзу