Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1924 рік. Відділ 1. Ч. 23-55.pdf/337

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана


Розділ VI.
Про членів Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету.

34. Члени Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету мають право законодавчої ініціятиви та право запитання в сесіях Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету.

35. Члени Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету обов'язані бути присутніми на всіх засіданнях сесії і в комісіях, що до них вони належать; мають право бути присутніми з дорадчим голосом на засіданнях Президії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету й на засіданнях центральних та місцевих органів Радянської влади в межах Української Соціялістичної Радянської Республіки. Члени Всеукраїнського Ценрального Виконавчого Комітету мають право виступати від імени Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету лише в тих випадках, коли вони мають на те уповноваження від Президії Всеукраинского Центрального Виконавчого Комітету.

Примітка. Таємні засідання центральних та місцевих органів влади члени Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету відвідують лише за особливим уповноваженням Президії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету.

36. Всі члени Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету мають право на вільний вхід до всіх радянських установ на території Української Соціялістичної Радянської Республіки після подання своїх мандатів і мають право діставати з усіх радянських установ потрібні їм довідки. Таємні відомості члени Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету мають право діставати лише за особливим уповноваженням Президії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету.

37. Справи про злочини або службовий недогляд членів Всеукраїнського