Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1924 рік. Відділ 1. Ч. 23-55.pdf/338

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

Центрального Виконавчого Комітету можна розпочинати переведенням лише за дозволом Президії Всеукра­їнського Центрального Виконавчого Комітету.

Примітка. В разі, коли питання про притягнення члена Всеукраїн­ського Центрального Виконавчого Комітету до судової відповідальности виникло при переведенні слід­чою владою розслідування в спра­вах осіб, що не є членами Всеукра­їнського Центрального Виконавчого Комітету, клопотання до Президії Всеукраїнського Центрального Ви­конавчого Комітету про дозвіл розпочати справу, належить порушити в мент з'ясування потреби в при­тягненні члена Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету до відповідальности як звинувачу­ваного, з тим, що рівночасно нале­жить подати докладну доповідь про всі обставини справи.

38. Членів Всеукраїнського Цен­трального Виконавчого Комітету су­дова чи адміністраційна влада викли­кає на допит яко свідків у загаль­ному порядкові.

В разі неможливости прибути на допит, члени Всеукраїнського Цен­трального Виконавчого Комітету ма­ють право заявити про їхній допит на місці їхньої посади або вдома.

В особливо виїмкових випадках, коли члени Всеукраїнського Централь­ного Виконавчого Комітету з якихсь мотивів визнають для себе неможивим дати свідчення, вони обов'язані повідомити про те слідчу владу й рів­ночасно Президію Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету, навівши мотиви своєї відмови.

39. Органи судово-слідчої влади не мають права вживати, що до членів Всеукраїнського Центрального Вико­навчого Комітету заходів, передбачених у відповідних артикулах Кримінально-Процесуального Кодексу проти нез'яв­лення свідків і обов'язані зверну­тися до Президії Всеукраїнського