Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1924 рік. Відділ 1. Ч. 23-55.pdf/339

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

Центрального Виконавчого Комітету за потрібними вказівками.

40. Члени Всеукраїнського Централь­ного Виконавчого Комітету не підля­гають арешту та затриманню, трусу та огляду судовими та адміністраційними органами без спеціяльної поста­нови Президії Всеукраїнського Цен­трального Виконавчого Комітету.

В особливо нагальних випадках таке затримання може відбутися за згодою Голови Всеукраїнського Цен­трального Виконавчого Комітету, з наступною його доповіддю про те на найближчому засіданні Президії Все­українського Центрального Виконав­чого Комітету.

41. Членів Всеукраїнського Централь­ного Виконавчого Комітету можна віддати під суд або притягти до адмі­ністративного покарання лише за по­становою Всеукраїнського Централь­ного Виконавчого Комітету або його Президії. В цих випадках закінчені матеріяли розслідування в справах, що в них членів Центрального Вико­навчого Комітету притягається до відповілальности, належить подавати заздалегідь до Президії Всеукраїн­ського Центрального Виконавчого Ко­мітету. Розв'язувати це питання мож­на тільки після виправлення від зви­нувачуваного особистого прибуття або листовних пояснень на запитання Президії Всеукраїнського Централь­ного Виконавчого Комітету в найближчому засіданні останньої.

42. Усовувати притягнених до слід­ства та суду членів Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету від займаних посад до суду можна ви­ключно за постановою Президії Все­українського Центрального Виконав­чого Комітету.

43. Виключати зі складу членів Всеукраїнського Центрального Вико­навчого Комітету поміж черговими Всеукраїнськими З'їздами Рад припу­скається за постановою надзвичайних Всеукраїнських З'їздів Рад, в особливо термінових випадках, за постановою Всеукраїнського Центрального Вико-