Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1924 рік. Відділ 1. Ч. 23-55.pdf/340

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

навчого Комітету, з поданням ухваленої постанови про виключення на остаточне затвердження найближчого Всеукраїнського З'їзду Рад.

44. Порядок оплати праці членів Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету встановлюється в особливій постанові Президії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету, відповідно до директив, ухвалених сесійними засіданнями Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету.

45. Кандидати в члени Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету (в порядкові чергового запису в кандидатському спискові) мають право рішаючого голосу при відсутности відповідного числа членів Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету, а в инших випадках мають право дорадчого голосу.

На кандидатів поширюються права та обов'язки, встановлені для членів Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету, викладені в цьому розділі.

Розділ VII.
Про комісії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету.

46. Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет та його Президія можуть утворювати тимчасові та постійні комісії за для розгляду питань біжучого законодавства й керування; ці комісії функціонують на підставі особливих про них постанов або положень, видаваних Всеукраїнським Центральним Виконавчим Комітетом.

47. Постійні чи тимчасові комісії, що є при Всеукраїнському Центральному Виконавчому Комітеті, обслуговуються апаратом Секретаріяту Президії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету, коли в самому положенні про них не передбачено