Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1924 рік. Відділ 1. Ч. 23-55.pdf/351

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана


3) загально керувати діяльністю районового виканавчого комітету й нижчих органів Радянської влади, а також розглядати й затверджувати звіти районового виконавчого комітету й його відділів, так в справі викокання місцевого кошторису прибутків і видатків, я і в справі всіх инших форм діяльности згаданих органів;

4) обирати районовий виконавчий комітет;

5) розглядати звіт про діяльність районової ревізійної комісії й обирати нову ревізійну комісію.

6) обирати делегатів на округовий з'їзд рад.

Розділ II.
Районовий виконавчий комітет.

7. Районовий з'їзд рад обирає районовий виконавчий комітет речинцем на один рік, і в період між з'їздами він є, в межах своєї компетенції, вищий орган влади на території району і має права юридичної особи.

8. Районові виконавчі комітети маштабом і характером своєї діяльности та штатами своїми поділяються на два розряди: на сільські й сільсько-міські. До останніх належать райвиконкоми, що мають на своїй території міста та містечка.

Примітка. Реєстр райвиконкомів сільсько-міського типу складають губерніяльні викочавчі комітети й затверждує Президія ВУЦВК.

9. Райвиконкоми сільського типу складаються з 5-х членів та 2-х кандидатів до них, а райвиконкоми сільсько-міського типу—з 7-х членів та 2-х кандидатів до них.

10. Районовий виконавчий комітет обирає голову, заступника голови й секретаря. Голову й заступника голови обирається з числа членів районового виконавчого комітету. Секретар райвиконкому може бути й не з числа членів райвиконкому.

11. Районовий виконавчий комітет підпорядковується в своїй діяльности