Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1924 рік. Відділ 1. Ч. 23-55.pdf/352

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

районовому зї'здові рад і вищим з'їздам рад і їхнім виконавчим комітетам.

12. Районовий виконавчий комітет збирається на чергові засідання не рідче як раз на тиждень.

Примітка. Позачергові засідання районового виконавчого комітету скликає в міру потреби голова райвиконкому з власної ініціятиви, або на заяву членів виконкому.

13. На засіданнях райвиконкому з правом дорадчого голосу можуть бути присутні й не члени райвиконкому на підставі його постанови або запрошення.

14. До компетенції районового виконавчого комітету належить:

А. У царині адміністраційно-організаційній.

1) Вживати заходів до найшвидчого переведення в життя декретів, постанов і розпоряджень вищих органів влади й притягати до відповідальности винних у ламанні їх, а також допомагати всім представникам центральної й місцевої влади, шо перебувають у межах району.

2) Подавати в окрвиконком прохання про скасування або зміну тих чи инших розпоряджень вищих органів влади, які райвиконком визнає за недоцільні або суперечні чинним законоположенням, не зупиняючи, проте, їхнього виконання.

3) Керувати діяльністю урядових осіб райвиконкому й сільрад, наглядати за закономірністю й доцільністю їхніх чинностей, а також розвязувати скарги на чинности місцевих установ і урядових осіб і сільських рад.

Примітка 1. У разі, як-що є непогодженість чинностей установ, шо знаходяться на території району, хоч би й не підпорядкованих райвиконкомові, голові райвиконкому надається право влаштувати наради з представниками від указаних установ, для встановлення погоджености в їхній роботі. В разі, як-що