Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1924 рік. Відділ 1. Ч. 23-55.pdf/353

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

будь-який з представників установи або інституцій не погодиться з постановами наради, справу переноситься на остаточне розвязання до відповідної вищої инстанції.

Примітка 2. Особи, що прибувають у район як службово відряджені мусять повідомити голову райвиконкому про свій приїзд мету приїзду.

4) Затверджувати пропозиції, доповіді, звіти голови, членів райвиконкому й голов сільрад, а також розподіляти обов'язки між членами райвиконкому.

5. Керувати діяльністю районової комісії незаможніх селян.

6) Скликати періодичні наради з представників від сільських рад для обміркування важливіших справ біжучої діяльности сільрад.

7) Затверджувати відповідальних робітників на посади.

8) Заявляти відводи проти урядових осіб, призначуваних вищими органами влади, але без прав усувати від виконання обов'язків до одержання відповідного розпорядження вищих органів влади.

9) Видавати обов'язкові постанови для території району в справах:

а) охорони громадського ладу,

б) впорядкування,

в) народнього здоровля,

г) боротьби з незаконним горільництвом, і

д) боротьби зі стихійним лихом, а також увіходити в окрвиконком з мотивованим поданням, щоб він видав обов'язкові постанови в справах, не передбачених цим артикулом, поширюючи чинність такої обов'язкової постанови на територію району.

Примітка. Райвиконкоми всі свої обов'язкові постанови мусять не пізніш як протягом 24-х годин надсилати окрвиконкомові. Зазна-