Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 23-47.pdf/354

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

рад вищим органом влади в межах своєї компетенції і в межах округи та має всі права юридичної особи.

9. Округовий виконавчий комітет діє під керовництвом округового з'їзду рад і підлягає безпосередньо Всеукраїнському Центральному Виконавчому Комітетові, його Президії й Раді Народніх Комісарів УСРР.

10. Округовий виконавчий комітет скликує президія округового виконавчого комітету не рідше, як один раз на місяць на чергове пленарне засідання.

Примітка. Позачергові засідання пленуму округового виконавчого комітету скликується на підставі постанови його президії, чи на пропозицію ⅔ складу виконавчого комітету, або на підставі постанови Президії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету.

11. На пленарних засіданнях округового виконавчого комітету, з правом дорадчого голосу, беруть участь кандидати в члени округового виконавчого комітету, як-що вони не заступають на даному засіданні відсутніх членів, завідувачі відділів та інспектур і осібно запрошені округовим виконавчим комітетом або його президією особи.

12. До компетенції округового виконавчого комітету належить:

А. У царині загального керування.

1) Обирати президію округового виконавчого комітету й керувати її діяльністю.

2) Обирати, настановляти й звільняти завідувачів відділів та інспектур і инших відповідальних співробітників округового виконавчого комітету і установ, що знаходяться при ньому, а також накладати дисциплінарні кари порядком, установленим законом, так на згаданих осіб, як і на членів нижчих виконавчих комітетів і їхніх президій.