Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 23-47.pdf/355

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

3) Керувати виборами до міських, селищних і сільських рад і районових з'їздів рад, а також установляти реченці переведення згаданих виборів відповідно до постанов Президії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету.

4) Скасовувати виборче переведення у випадках, в законі зазначених.

5) Керувати діяльністю районових виконавчих комітетів, а також міських, сільських і селищних рад та підлеглих йому установ і урядових осіб, що знаходяться на території округи.

6) Скасовувати або зміняти незаконні або недоцільні постанови й розпорядження підлеглих йому установ і урядових осіб.

7) Загально наглядати за діяльністю на території округи установ, підприємств і урядових осіб, не підлеглих округовому виконавчому комітетові, не втручаючись до їхньої операційної діятельности.

Примітка. Взаємовідносини округових виконавчих комітетів і органів прокурорського догляду визначається Положенням про прокуратуру.

8) Брати участь на засіданнях Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету, Ради Народніх Комісарів УСРР, Української Економічної Наради й инших центральних органів, коли вони розглядають справи дотичні даної округи, через своїх представників, відряджуваних так з ініціятиви виконавчого комітету, які на виклик згаданих органів.

9) Порушувати перед Всеукраїнським Центральним Виконавчим Комітетов і Радою Народніх Комісарів УСРР справи про скасування або зміну тих постанов і розпоряджень центральних органів влади, що їх округвиой виконавчий комітет визнає з місцевих умов за недоцільні або суперечні чинним законоположенням.