Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 23-47.pdf/356

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

10) Зупиняти у виняткових випадках, за особистою відповідальністю усього складу членів округового виконавчого комітету, що беруть участь в ухвалі постанови, переведення в життя розпоряджень окремих народніх комісаріятів УСРР, відповідних їм центральних установ УСРР і уповноважених народніх комісаріятів СРСР при УСРР, коли зупинювані розпорядження явно не відповідають чинному законові, негайно подаючи про це до відома Президії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету, Ради Народніх Комісарів УСРР і відповідного народнього комісаріяту, установи або управління уповноваженого СРСР при УСРР.

11) Розглядати й розв'язувати скарги та протести на дії підлеглих йому органів, нижчих виконавчих комітетів та рад і подавати висновки до вищих органів влади на скарги сприводу чинностей державних установ і осіб, йому не підлеглих.

12) Видавати обов'язкові постанови в межах чинного законодавства.

13) Переводити в життя узаконення й розпорядження Центральної Влади й наглядати за їх виконанням.

14) Керувати діяльністю організацій незаможніх селян і сприяти розвиткові їхньої діяльности.

15) Сприяти розвиткові всіх форм кооперації й инших громадських організацій на території округи.

16) Переводити в життя національну політику Радянської влади, шляхом втягнення національних меншостей до радянської роботи й забезпечення прав національних меншостей в царині мови, культури й ннш.

17) Керувати роботою в царині статистичного обліку стану й зросту людности, окремих галузей народнього господарства й ннш.

Б. У царині адміністраційній.

1) Охороняти революційний лад, спокій і безпечність на території округи.