Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 23-47.pdf/358

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана
Г. У царині фінансово-податковій.

1) Загально, відповідно до чинних законоположень, директив Уряду УСРР і постанов кругового з'їзду рад, керувати всіма справами місцевих фінансів у межах округи.

2) Наперед розглядати й вносити на затвердження округовому з'їздові рад проєкти у всіх фінансово-податкових справах, належних до компетенції округового з'їзду рад.

3) Переводити виконання затвердженого округовим з'їздом рад округового бюджету, бюджету округового міста, що ввіходить до його складу, і подавати округовому з'їздові звіти про їхне виконання, а також подавати міській раді округового міста доповідь про виконання міського бюджету.

4) Розглядати порядком догляду затверджені районовими з'їздами рад районові бюджети так відносно відповідности їх до чинних законоположень, які і по суті, а також звіти про їхнє виконання.

Примітка. Коли районовий виконавчий комітет опротестує зміни, впроваджені від округового виконавчого комітету до районового бюджету, суперечности між округовими виконавчими комітетами й районовими виконавчими комітетами розвязують вищі органи влади.

5) Встановлювати в межах, визначених законом, реченці виплати місцевих податків і збору, проваджуваних по кошторисах прибутків округового міста, а також загально доглядати за справлянням місцевих податків і збору.

6) Затверджувати загальний план переведення в межах округи цінування майна, оподатковуваного місцевими податками, а також цінувальних для його обкладення норм.

7) Подавати Народньому Комісаріятові Фінансів УСРР проєкти про розміри надвишок на місцеві потреби