Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 23-47.pdf/359

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

до єдиного сільсько-господарського податку для внесення до відповідних законодавчих установ.

8) Подавати на погоджене затвердження Народнім Комісаріятам Фінансів і Внутрішніх Справ УСРР проєкти про розміри податку з майна, що дає особливу користь, завдяки знову здійснюваним заходам.

9) Затверджувати постанови округового фінансового відділу про внесення, відстрочення, розстрочення й повернення сум місцевих податків і збору.

10) Порушувати прохання перед Радою Народніх Комісарів УСРР через Народній Комісаріят Фінансів УСРР про видачу коштів із особливих фондів, що знаходяться в розпорядженні Ради Народніх Комісарів УСРР.

11) Порушувати прохання через Народній Комісаріят Фінансів УСРР про встановлення нових податків і збору, не передбачених чинним законодавством.

12) Розглядати й розвязувати скарги на постанови районових виконавчих комітетів у справах місцевих податків і збору.

Д. У царині місцевого господарства, промисловости й торгівлі.

1) Регулювати торгівлю й промисловість, додержуючи чинних на цей предмет правил, і видавати дозволи на спеціяльні форми торгівлі у випадках, у законі зазначених,

2) Організувати нові підприємства, затверджувати виробничі плани й кошториси підлеглих підприємств та їхніх об'єднань, складати загально-округові плани промисловости, здавати в оренду підприємства, наглядати за виконанням умов орендових договорів.

3) Наглядати за діяльністю державних підприємств, що не знаходяться в компетенції округового виконавчого комітету, додержуючи правил, зазначених у п. 7 відд. А, арт. 12.