Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 23-47.pdf/367

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

27. До компетенції округових інспектур належить:

1) Здійснювати інспекційний догляд за діяльністю підлеглих і підконтрольних інспектурам установ округи.

2) Настановляти й звільняти підлеглих інспектурі урядових осіб, додержуючи чинних на цей предмет узаконень.

3) Стежити за станом підлеглих установ у господарському відношенні.

4) Давати висновки на кошториси, подавані від підлеглих установ, складати по них збірки-кошториси і направляти за встановленим в законі порядком проєкти розподілу коштів між окремими бюджетово-господарськими одиницями, що знаходяться у віданні інспектур і фінансуються за рахунок місцевого бюджету.

5) Наглядати за правильним і вчасним розасигнуванням між підлеглими установами кредитів і за видаткуванням зазначених коштів, відповідно до їх призначення.

6) Подавати до округового виконавчого комітету періодичні звіти про свою діяльність, а також про діяльність підлеглих інспектурам установ.

7) Виконувати инші обов'язки, покладені законом.

28. Відділи округового виконавчого комітету поділяються на підвідділи і мають самостійні, окремі від секретаріяту округового виконавчого комітету канцелярії і, як загальне правило, з винятком фінансового відділу округового виконавчого комітету, самостійних господарсько-фінансових або адміністративно-фінансових частин у свому складі не утворюють, а їх обслуговують у цьому відношенні кошторисово-фінансова й господарча частини секретаріяту округового виконавчого комітету.

Примітка. Винятки з установлених цим артикулом правил можуть бути допущені тільки в тих випадках, як-що у затверджуваній