Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 23-47.pdf/368

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

установленим порядком структурі й штатах буде передбачено організацію самостійних господарчо-фінансових або адміністраційно-господарчих частин у відділах округового виконавчого комітету.

29. Інспектури округового виконавчого комітету підвідділів не мають, так само й самостійних господарчо-фінансових або адміністраційно-господарчих частин і окремих канцелярій, і їх обслуговує у цьому відношенні апарат секретаріяту округового виконавчого комітету, для операційної ж своєї роботи інспектури округового виконавчого комітету користуються затверджуваними для них за встановленим порядком мінімальними штатами по діловодству.

Примітка. Як виняток із загального правила у де-яких округах, що список їх встановляє Президія ВУЦВК'у, в складі інспектури праці знаходиться окружна каса соціяльного страхування, а в складі інспектури охорони здоровля—окружна каса робітничої медицини, що діють на підставі особливих положень.

30. На чолі відділів округового виконавчого комітету стоять завідувачі, а на чолі інспектур—округові інспектори.

Завідувачів відділів і округових інспекторів обирає округовий виконавчий комітет що-року. Відповідний народній комісар має право заявити відводини проти того чи иншого кандидата.

31. У разі суперечностей між округовим виконавчим комітетом і відповідним народнім комісаром у справі обрання завідувача відділу або округового інспектора, справу цю розвязує Рада Народніх Комісарів УСРР.

32. Звільнення або тимчасове усунення з посади завідувачів відділів або інспекторів може перевести округовий виконавчий комітет у разі злочину по посаді, бездіяльности, невідповідности свому призначенню й инших