Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 23-47.pdf/369

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

причин, з розсуду округового виконавчого комітету.

Головним чином відповідний народній комісар має право вимагати від округового виконавчого комітету звільнити або тимчасово усунути з посади завідувача відділу або інспектури з зазначених вище причин.

Про кожне звільнення або усунення округовий виконавчий комітет негайно подає до відома відповідного народнього комісара. Суперечності між народнім комісаром й округовим виконавчим комітетом розвязується після загально-встановленого порядку.

33. Винятки з порядку обрання, звільнення або тимчасового усунення з посади завідувача відділу або округового інспектора (арт. арт. 30 і 31 цього Положення) допускається тількі в силу особливих спеціяльних на це узаконень.

34. У своїй діяльності відділи й інспектури керуються постановами, розпорядженнями й інструкціями так округового виконавчого комітету, як і відповідних народніх комісаріятів.

Завідувачі відділів і округові інспектори несуть відповідальність за роботу відділу або інспектури, а також підлеглих їм установ так перед округовим виконавчим комітетом, як і перед відповідним народнім комісаром.

Примітка. Округові військові комісари в своїй діяльності керуються особливими положеннями, що їх затверджує Революційна Військова Рада Союзу РСР.

35. У разі розбіжности між розпорядженнями округового виконавчого комітету або його президії і розпорядженнями народнього комісаріяту, а також у тих випадках, коли розпорядження народніх комісаріятів не можна виконати з технічних або инших причин, завідувач відділу і округовий інспектор оповіщають про це прези-