Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 23-47.pdf/370

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

дію округового виконавчого комітету й відповідний народній комісаріят.

36. Завідувач відділу або інспектор, у разі коли округовий виконавчий комітет оскаржить розпорядження народнього комісаріяту, не припиняючи його чинности, повинні виконувати розпорядження народнього комісаріяту.

37. Відділи й інспектури округового виконавчого комітету, в разі є потреба видати обов'язкову постанову, входять до президії округового виконавчого комітету з відповідним проєктом постанови.

38. У разі незгоди інспектури або відділу з вирішенням президії округового виконавчого комітету, їм надається право оскаржити його до округового виконавчого комітету, сповістивши про це відповідний народній комісаріят.

Оскарження не зупиняє переведення в життя розпорядження президії округового виконавчого комітету.

Розділ VI-й.
Права й обов'язки членів округового виконавчого комітету.

39. Кожний член округового виконавчого комітету виконує певний обов'язок, покладений на нього округовим виконавчим комітетом.

40. Кожний член округового виконавчого комітету має право входити до президії округового виконавчого комітету з поданнями, що стосуются до компетенції инших відділів, інспектур і установ виконавчого комітету, а також центральних урядництв.

41. Член округового виконавчого комітету може виступати від імени виконавчого комітету тільки у тому разі, як-що був на те уповноважений округовим виконавчим комітетом або його президією.