Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 23-47.pdf/398

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

Союзу РСР, віднесено до безпосереднього відання Союзу РСР, з окрема:

а) розгляд питань про участь УСРР у представництві Союзу РСР у міжнародніх зносинах;

б) участь у розгляді Союзом РСР питань про укладання полігичних та инших договорів із чужоземними державами, їхню ратифікацію та инших питань з обсягу дипломатичних зносин;

в) розгляд питань зовнішньої торгівлі Союзу РСР, а також участь у зовнішній торгівлі Союза РСР в межах і в порядкові, установлених законодавством Союзу РСР;

г) участь у розгляді питань про укладання договорів про прийняття до складу Союзу РСР нових Радянських Республік;

д) участь у межах, установлених законодавством Союзу РСР, в організації збройних сил, а також у керовництві справою транспорту та зв'язку».

3. Арт. 7-й Конституції викласти в такій редакції:

«7. Найвищим органом влади УСРР є Всеукраїнський З'їзд Рад Робітничих, Селянських та Червовоармійських Депутатів, а в часи поміж З'їздами—Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет. В період поміж сесіями Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету, вищим законодавчим, виконавчим та розпорядчим органом УСРР є Президія Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету, що її обірає Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет.

До виключного відання З'їзду Рад належить: затвердження, зміна та доповнення Конституції УСРР і Конституції АМСРР, затвердження та зміна кордонів УСРР в порядкові, встановленому в п. «б» арт. 1 і арт. 6 Конституції Союзу РСР, розв'язання питань про вихід УСРР із Союзу РСР, обрання членів Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету, обрання представників УСРР до Ради Національностей ЦВК СРСР».