Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 48-79.pdf/176

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

їнського Центрального Виконавчого Комітету або один із членів Президії за постановою Президії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету.

24. Засідання Президії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету відкриваються затвердженням порядку денного, з тим що по ньому допускається постановка попередніх заяв:

а) про зняття справи з обміркування;

б) про відкладення розгляду справ;

в) про зміну порядку черговости справ, належних до розгляду.

Примітка. Змінюючи порядок черговости справ, береться до уваги наявність доповідачів від урядництв і установ. Щоб уникнути тривалого чекання доповідачів, першими справами ставиться ті, що в них при були доповідачі.

25. В кожній справі, що стоїть на порядку денному, перед її обміркуванням, з розпорядження Голови викликається на засідання при обміркуванні цієї справи представників від заінтересованих урядництв і установ, які прибули на засідання.

26. За доповідачів у справах, що стоять на порядку денному, є Секретар Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету або особа, уповноважена від урядництва або установи, що подала справу на обміркування Президії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету.

У справах, що їх доповідає Секретар Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету, допускається співдоповідачів, в особі керовників урядництв або установ, що подали справи, чи їхні заступники, або особи особливо від них на те уповноважені.

27. Для доповіді й співдоповіді дається не більш як 10 хвилин.

Примітка. Президія Всеукраїнського Центрального Виконавчого