Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 48-79.pdf/179

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана


Розділ VI-й.
Порядок виконання постанов Президії Вееукраїнського Центрального Виконавчого Комітету.

41. Проєкти декретів і постанов, що їх ухвалила Президія Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету і які потрібують раніш їхнього оголошення, затвердження від З'їзду Рад або Сесії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету подає Президія Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету на обміркування найближчої сесії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету.

42. Перелік оголошеним постановам, що їх ухвалила Президія Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету і що потрібують затвердження сесії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету, подає Президія Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету на затвердження найближчої сесії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету.

43. Перелік иншим постановам, що їх ухвалила в період між сесіями Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету Президія Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету, подає остання до відому найближчій сесії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету.

44. Ухвалені Президією Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету декрети й постанови українською й російською мовами надходять на підпис Секретаря Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету, а потім на підпис Голови Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету. Обидва тексти, так український, як і російський, вважається за первописи.

45. На декретах і постановах, що їх ухвалила Президія Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету, не направляючи їх на затвердження вищих органів, цеб-то З'їздів Рад або