Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 48-79.pdf/181

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

пізніш як протягом 3 днів, а для особливо великих актів і постанов—не пізніш як протягом 7 днів, із дня їх ухвалення, в копіях українською і російською мовами, в числі не меншому як 3 примірники кожний, належно засвідчених, до Народнього Комісаріяту Юстиції (по п/відділу публікації законів), і цей останній вживає заходів до вчасного їх оголошення в Збірникові Узаконень та Розпоряджень Робітничо-Селянського Уряду та у „Вістях Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету“.

50. Належить направляти до оголошення й виконання всі декрети й постанови Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету або Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету й Ради Народніх Комісарів УСРР, з винятком декретів і постанов, зазначених в арт. 51 цього Наказу.

51. Не належить направляти до оголошення:

а) декрети й постанови, що про їхнє неоголошення винесено спеціяльну постанову Президії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету чи розпорядження Голови або Секретаря Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету;

б) постанови Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету адміністраційно й адміністраційно-господарського характеру, що не мають загального значіння.

Примітка. Нотатку про те, що постанову не належить оголошувати, робить на первописові постанови Секретар Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету.

52. Декрети и постанови, що їх ухвалив Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет і що їм належить надати чинности телеграфом, негайно, після того, як підпише їх Голова