Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 48-79.pdf/183

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана


Розділ VII-й.
Порядок розгляду Президією Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету надходжуваних до неї протестів і скарг.

56. На розгляд Президії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету можуть надходити протести на постанови Ради Народніх Комісарів УСРР, народніх комісаріятів і центральних органів Республіки, місцевих З'їздів Рад, їхніх виконавчих комітетів і Найвищого суду УСРР.

57. Протести на постанови Ради Народніх Комісарів УСРР подають до Президії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету:

а) Голова Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету і члени Президії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету.

б) Голова Ради Народніх Комісарів УСРР і його заступники;

в) Члени Ради Народніх Комісарів УСРР;

г) Президія Центрального Виконавчого Комітету й Рада Народніх Комісарів Автономної Молдавської Соціялістичної Радянської Республіки;

д) президії округових виконавчих комітетів;

е) Генеральний Прокурор Республіки;

ж) керовники центральних установ і організацій УСРР, що подавали справу;

58. Протести на постанови Ради Народніх Комісарів УСРР подається до Президії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету за підписами осіб, що їх подають, одночасно посилаючи копію протестів Голові Ради Народніх Конісарів УСРР.

59. Протести на постанови окремих народніх комісаріятів і центральних оргавів УСРР можуть подавати до Презиції Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету Голова