Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1926 рік. Відділ 1. Ч. 27-66.djvu/708

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

6. Кожний член ради зобов'язаний бути членом не менш як однієї секції ради.

Вибір секції, де має працювати даний член ради, провадиться порядком доброхітного запису. На випадок заповнення кількосного складу даної секції, що його передбачає постанова ради, ті члени ради, що ще не записалися до тієї або иншої секції, вибірають для роботи одну з тих секцій, що їх склад ще не заповнено.

7. Члени ради, що беруть участь у роботі тієї або иншої секції ради, як її члени, мають право брати участь у роботі инших секцій ради з правом ухвального або дорадчого голосу, залежно від того, чи вони входять до складу тієї секції як її члени, чи беруть участь у її роботі як не члени даної секції.

8. Переходити з однієї секції до иншої членові ради дозволяється тоді, коли в даній секції є вільне місце, подаючи заяви до бюра відповідних секцій.

9. Члени секцій зобов'язані брати участь у всіх засіданнях секції, а також у всіх засіданнях комісій або п/комісій, що входять до їх складу як члени.

10. Члени секції зобов'язані брати участь в обслідуваннях, що їх переводить секція або комісія секції та виконувати инші доручення, що на них покладає секція.

11. Члени секцій міських або селищних рад мають право виступати від імени ради лише тоді, коли їх уповноважить на те рада або її президія, а від імени секції лише тоді, коли їх уповноважить на те секція або бюро секції.

12. Коли провадиться обслідування та виконуються инші доручення ради або секції, члени ради не мають права втручатися в оперативне управління установ і організацій, що їх обслідують, і не мають права давати жодних розпоряджень ні від свого  мени, ні від імени ради, проте, про