Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1926 рік. Відділ 1. Ч. 27-66.djvu/709

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

наслідки обслідування вони повинні повідомляти президії ради або секції.

13. Рада або її президія може висловити членам ради за невиконання покладених на них радою або секцією обов'язків зауваження, догану й догану з оголошенням в пресі.

14. Члени ради, здійснюючи покладені на них законом обов'язки, мають право:

а) бути присутніми на роботах в усіх державних і громадських установах та підприємствах на території ради, а також на всіх засіданнях та нарадах, що їх скликають ці установи й підприємства, за винятком окремо законом зазначених випадків;

б) вимагати, в необхідних випадках, порядком та в межах, зазначених законом, довідки й пояснення від державних установ та підприємств на території ради, за винятком відомостей таємного характеру;

в) повідомляти президію ради про всі зауважені ними праволомства безгосподарність, бюрократизм, тяганину и т. инш., не втручаючись до оперативної діяльности державних установ або підприємств.

15. Члени ради виконують свої обов'язки в раді або в її секції без винагороди. За свою роботу в раді або в її секціях, а також за виконання ними доручень ради або її президії в службовий час члени міських і селищних рад одержують винагороду з місцевого бюджету.

16. Окремих членів ради можна виключати зі складу ради лише за постановою ради;

а) коли вимагає більшість виборців, що обрали їх до ради;

б) коли їх позбавлено виборчих прав;

в) за постановою ⅔ наявної кількости членів ради, як за їх ініція-