Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1926 рік. Відділ 1. Ч. 27-66.djvu/710

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

тивою, як і за ініціятивою вищих органів влади.

17. Членів міської або селищної ради не можна заарештувати без попереднього повідомлення про це президію ради, а в негайних випадках голову ради.

У виключних випадках члени міської або селищної ради можуть бути заарештовані судовими органами з наступним про це повідомленням президію ради.

Поділ II.
Про звязок з місцевою людністю.

18. Члени ради працюють, як представники ради, що прикріплені на певних підприємствах та в установах і серед неорганізованих у виробничі об'єднання виборців.

19. Члени ради беруть участь на загальних и делегатських зборах робітників і службовців тих підприємств та установ і неорганізованих груп людности, від яких їх було обрано або до яких Їх прикріплено.

20. Члени ради беруть участь у виробничих нарадах та конференціях місцевого характеру, що їх організує адміністрація того підприємства або установи, де їх прикріплено, а також в подібних нарадих, шо їх організують професійні й инші громадські організації.

21. Члени ради можуть брати участь на зборах своїх виборців (загальні збори в установах та на підприємствах, районові зібрання хатніх господарок і т. инш.) для інформації їх про работу ради, для обговорення важливіших питань, що стоять перед радою, перед її секціями та комісіями, щоб одержати вказівки від виборців на хиби й бажані поліпшення в роботі.

22. Члени ради звітують виборцям про свою діяльність у раді не менш одного разу на три місяці.

23. Члени ради можуть приймати від громадян всілякі заяви та скарги