Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1927 рік. Відділ 1. Ч. 1-35.djvu/528

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

навчі комітети не задоволили їхні прохання про наділення землею;

14) розвязувати протести округових земельних відділів на постанови районових виконавчих комітетів що до землеврядних справ.

Увага. Справи, передбачені п. п. 8—14 цього поділу, остаточно розвязує президія округового виконавчого комітету, як остання інстанція“.

5. До поділу „З“ арт. 13 про права й обов'язки округового виконавчого комітету в царині соціяльного забезпечення додати пункт 6 такої редакції:

„6) остаточно визначувати інвалідність і призначати пенсії й запомоги в усіх видах соціяльного забезпечення в межах місцевого бюджету“.

6. Арт. 24 „Положення про округові з'їзди рад і округові виконавчі комітети“ зредагувати так:

„24. Для виконання покладених на нього завдань округовий виконавчий комітет має: секретаріят, округову планову комісію, бюро або уповноважених національних меншостей, а також відділи й інспектури, перелічені в арт. арт. 25 і 27 цього Положення.

Крім того, при округових виконавчих комітетах є: рада фізичної культури, архівне управління; кооперативний комітет, а також арбітражні комісії в округах, зазначених в окремому положенні та дисциплінарні суди“.

7. До арт. 25 „Положення про округові з'їзди рад і округові виконавчі комітети“ додати увагу 5 такої редакції:

Увага 5. При земельних відділах округових виконавчих комітетів є: судово-земельні комісії, при відділах (інспектурах) праці — комісії державного нормування заробітної платні, при інспектурах соціяльного забезпечення — пенсійні комісії й опікунські ради, при інспектурах охорони здоров'я — коміссії для огля-